Over Marieke

"Mag ik de advocaat van jouw hart zijn...?"

Even voorstellen: Marieke Wubs

Ik ben 48 jaar, graag in de natuur, hou van uit eten gaan, salsa dansen en kijk graag Scandinavische series. Avontuurlijke reizen vind ik geweldig en mijn passie is om blogs te schrijven en filmpjes te maken over mijn perfectionistische verstand Juf Bulstronk.

Verbinding maken met mensen vind ik heel waardevol, ik ben laagdrempelig en open in het contact en zet graag humor in.  Verder ben ik nuchter, open minded, heb een grote gunfactor, denk graag out of the box en stel me kwetsbaar op in het contact.

Gelijkwaardigheid in contact staat bij mij op nr 1. Ik respecteer grenzen, ga graag de diepte in én houd het luchtig. Ik verzand niet in lange discussies, ben onderzoekend, doe geen aannames en zet mensen graag in actie.

Als het leven je een harde klap geeft….

8 jaar geleden kreeg ik kanker en heb het grote geluk gehad dat ik hiervan volledig genezen ben. Deze periode was een zwarte bladzijde uit mijn leven, ik weet helaas hoe het is als de grond in een klap onder je voeten wordt weggevaagd, hoe vreselijk het is om volledig afhankelijk te zijn en te moeten dealen met onzekerheid en dat je onbevangenheid voorgoed verdwenen is.

Naast deze nare ervaringen, die ik niemand toewens, heeft het mij ook iets positiefs gebracht: ik leef in het hierNUmaals, maak graag herinneringen en spaar gerust een jaar lang voor een supergave avontuurlijke reis met mijn gezin en dat is mij elke euro waard!

Strijd met eten en schaamtegevoelens

De helft van mijn leven heb ik strijd gevoerd met eten. Ik weet hoe megafrustrerend het is om altijd 4 maten kleding in je kast te moeten bewaren en altijd weer terug te vallen na de zoveelste dieetpoging en de wanhoop te moeten voelen dat het je nooit gaat lukken en je wederom weer gefaald hebt.

Ik weet hoe klote het kan voelen om in een maatschappij te leven met die vreselijke ‘Feel Good’ agenda, waarin ons wordt wijs gemaakt dat geluk maakbaar is en ons vrouwen zo wordt gestimuleerd om te moeten voldoen aan dat bizarre klassieke schoonheidsideaal, dat staat voor slank is goed en niet slank voor gefaald.

Zo vaak heb ik ervaren, hoe het uit mijn tenen kwam om altijd maar te moeten streven naar dat slanke droomlichaam, de beste versie van mezelf met de diepe overtuiging dat ik niet goed genoeg was en het mij stikonzeker en jaloers maakte…

Volg mij op Social Media:

Keuzevrijheid!

Met behulp van de vaardigheden van ACT heb ik ontdekt dat ik de strijd met mijn eetgedrag niet meer aan hóef te gaan en dat ik veel meer vrij ben dan mijn verstand en de maatschappij me al die jaren hebben wijsgemaakt en dat gun ik iedere vrouw!

Daarom ben ik helemaal in gedragsverandering met eten gedoken; ik heb talloze boeken gelezen, 7 opleidingen gedaan en me er helemaal in ACT gespecialiseerd.

Naast online- en wandelcoach,  maak ik veel gebruik van mijn jarenlange ervaring als als GGZ behandelaar.

Ik ben CRKBO geregistreerd docent en geef de basisopleiding ACT met de specialisatie Autisme.

Als ACT professional ben ik aangesloten bij:

  • ACT-Guide van drs. Gijs Jansen
  • Coachfinder een initiatief van Psychologie Magazine
  • ACBSBeNe de vereniging voor ACT therapeuten in Nederland en België

Aangenaam mijn verstand: Juf Bulstronk

Ik heb een streng en perfectionistisch verstand: juf Bulstronk. Misschien ken je haar wel, die strenge ouderwetse schooljuf uit het boek ‘Mathilda’ van Roald Dahl.

Sinds jaar en dag is Juf Bulstronk, het ontzagwekkende vrouwelijke schoolhoofd in mijn hoofd woonachtig. Zij is uiterst gedreven en vervult met nauwgezette precisie haar taak om mij perfectionistisch, volhardend en gedegen door het leven te laten gaan.

Juf Bulstronk legt mij dagelijks het ‘Je doet het niet goed genoeg’ verhaal voor. Als ik haar blindelings zou gehoorzamen, zou ik elke dag:

  • minstens 10.000 stappen moeten zetten
  • de perfecte coach, opleider, moeder, partner en vriendin moeten zijn
  • altijd sociaal, vrendelijk en geduldig zijn

En dit is nog maar een fractie van de behangrol aan regels die ze voor mij heeft opgesteld…

Gelukkig brengt Juf Bulstronk mij ook veel goeds, ze helpt mij om:

  • door te zetten en niet op te geven als het even tegenzit
  • me te blijven door ontwikkelen en mijn kennis uitbreiden om een goede coach en opleider te zijn.
  • op te letten voor gevaar en zorgt dat ik niet te diep het gaspedaal intrap en stop als het licht op rood staat.

Kortom: Juf Bulstronk werkt hard voor mij, ze bedoelt het goed, ze slaat alleen snel op tilt!

 

Mag ik de advocaat van je hart zijn en jou dichter brengen bij het leven waar jij diep van binnen van droomt?

Lange tijd droomde ik op mijn eigen coachpraktijk te gaan starten om vrouwen  hetzelfde cadeau te geven dat ACT mij heeft gebracht.
Juf Bulstronk trapte de deur van mijn hart elke keer weer dicht door de ‘Ja Maar’ en de ‘Wat Als Fabriek’ aan te zetten en mij voor te houden dat het mij nooit zou gaan lukken…..

Tijdens mijn 3e ACT opleiding heeft drs Gijs Jansen de deur van mijn hart wijd open gezet en ben ik met mijn gevoelens van onzekerheid naar de Kamer van Koophandel gegaan. Want ook met bibberende handen, kun je nog best je handtekening zetten en zo ben ik gestart met eigen praktijk Vrij Leven ACT Coaching.

‘Alles wat je vermijdt, duw je uiteindelijk over de rand van de tijd….’

Lange tijd heb ik er alles aan gedaan om mijn angsten en onzekerheid als vijanden te zijn en te bestrijden met vermijding en controle. Inmiddels heb ik geleerd dat het geen slechte raadgevers, maar richtingaanwijzers, ja zelfs brandstof is, die je dichter brengen bij wat voor jou echt belangrijk is in het leven!

Verlang jij ook naar RUST en REGIE op je eetgedrag, zodat je in wat voor omstandigheden je ook zit, je mét je lastige gedachten en gevoelens kunt blijven doen wat jij belangrijk vindt?

Dan leer ik jou de vaardigheden om tijdens de fijne én moeilijke momenten in je leven keuzevrijheid te ervaren, waardoor je doet wat voor jou belangrijk is: geniet van de mooie momenten en flexibeler omgaat met de lastige dingen in jouw leven.

Ik hoop je snel te zien in mijn geheel gratis online startsessie waarin ik jou een van deze vaardigheden zelf laat ervaren!

ACT Basisopleiding ACT in Actie drs, Tim Batink

Ik heb de theoretische basis van ACT eigen gemaakt en ervaringsgericht leren met de verschillende ACT-oefeningen & metaforen.  Ik heb ik kennis gemaakt met de ACT technieken en d.m.v. rollenspellen mee geoefend.

ACT Vervolg & ACT in Groepen opleiding drs. Gijs Jansen

Ik heb geleerd hoe ik in individuele- en groepstrajecten met ACT kan inspelen op de voorzetjes die coachees mij geven en hoe een volbloed ACT-therapeut denkt om steeds meer intuïtief te reageren, door zelf eigen oefeningen en metaforen te bedenken.

Proces gericht werken met ACT in de Groep drs Jacqueline A-Tjak

Vervolgopleiding, waarin ik heb geleerd d.m.v. interventies en rollenspelen ACT  procesmatig toe te passen in groepsverband.

Hoe coachees mij als persoon ervaren

“Ik heb bij Marieke online de ACT therapie gevolgd.  Dit heb ik als heel prettig ervaren. Marieke is een hele fijne, meelevende coach. Het is heel fijn dat ik bij haar gewoon mezelf kan zijn

Geen hokjes therapie, maar gericht op hetgeen ik nodig hebDoor de vaardigheden van ACT heb ik geleerd beter om te gaan met mijn angsten en drukte in mijn hoofd. Het mag er zijn, maar ik hoef er niet meer tegen te vechten!” 

“Marieke is energiek, helder en echt, haar spreekstijl is pakkend.
Mooi hoe zij haar eigen ervaringen en kwetsbaarheid meeneemt en dat tot een kracht maakt!”

“Jouw enthousiasme voor ACT is zo aanstekelijk!  Je laat mensen ervaren hoe ACT in de praktijk werkt met oefeningen en metaforen.
Heel leerzaam ook om te zien hoe je jezelf kwetsbaar opstelt.

Wil je ervaren hoe ik werk?

Loop SAMEN met mij op het pad van gedragsverandering op weg naar een leven zonder strijd met eten en jezelf

Regie op je eetgedrag; dát smaakt naar meer!

Marieke | Vrij leven ACT coaching

Marieke | Vrij leven ACT coaching

Ik reageer gemiddeld binnen 4 uur

I will be back soon

Marieke | Vrij leven ACT coaching
Hi 👋
Ik ben Marieke, van Vrij Leven  ACT coaching, waarmee kan ik je helpen?
Whatsapp