Over Marieke

"Mag ik de advocaat van jouw hart zijn...?"

Even voorstellen: Marieke Wubs

Ik ben 47 jaar, graag in de natuur, hou van uit eten gaan, salsa dansen en kijk graag Scandinavische series. Avontuurlijke reizen vind ik geweldig en mijn passie is om ACT blogs te schrijven over mijn perfectionistische verstand Juf Bulstronk.

Verbinding maken met mensen vind ik heel waardevol, ik ben laagdrempelig en open in het contact en zet graag humor in.  Verder ben ik nuchter, open minded, heb een grote gunfactor, denk graag out of the box en stel me kwetsbaar op in het contact.

Gelijkwaardigheid in contact staat bij mij op nr 1. Ik respecteer grenzen, ga graag de diepte in én houd het luchtig. Ik verzand niet in lange discussies, ben onderzoekend, doe geen aannames en zet mensen graag in ACTie.

Kanker

7 jaar geleden kreeg ik kanker en heb het grote geluk gehad dat ik hiervan volledig genezen ben. Deze periode was een zwarte bladzijde uit mijn leven, ik weet helaas hoe het is als de grond in een klap onder je voeten wordt weggevaagd, hoe vreselijk het is om volledig afhankelijk te zijn en te moeten dealen met onzekerheid en dat je onbevangenheid voorgoed verdwenen is.

Naast deze nare ervaringen, die ik niemand toewens, heeft het mij ook iets positiefs gebracht: ik leef in het hiernumaals, maak graag herinneringen en spaar gerust een jaar lang voor een supergave avontuurlijke reis met mijn gezin en dat is mij elke euro waard!

Strijd met eten en schaamtegevoelens

De helft van mijn leven heb ik strijd gevoerd met eten. Ik weet hoe megafrustrerend het is om altijd 4 maten kleding in je kast te moeten bewaren en altijd weer terug te vallen na de zoveelste dieetpoging en de wanhoop te moeten voelen dat het je nooit gaat lukken en je wederom weer gefaald hebt.

Ik weet hoe klote het kan voelen om in een maatschappij te leven met die vreselijke ‘Feel Good’ agenda, waarin ons wordt wijs gemaakt dat geluk maakbaar is en ons vrouwen zo wordt gestimuleerd om te moeten voldoen aan dat bizarre klassieke schoonheidsideaal, dat staat voor slank is goed en niet slank voor gefaald.

Zo vaak heb ik ervaren, hoe het uit mijn tenen kwam om altijd maar te moeten streven naar dat slanke droomlichaam, de beste versie van mezelf met de diepe overtuiging dat ik niet goed genoeg was en het mij stikonzeker en jaloers maakte…

Volg mij op Social Media:

Geen oplossing voor even, maar vaardigheden voor een heel leven

Met behulp van de vaardigheden van ACT heb ik ontdekt dat ik de strijd met mijn eetgedrag niet meer aan hóef te gaan en dat ik veel meer vrij ben dan mijn verstand en de maatschappij me al die jaren hebben wijsgemaakt en dat gun ik iedere vrouw!

Daarom ben ik helemaal in gedragsverandering met eten gedoken; ik heb talloze boeken gelezen, 5 ACT opleidingen gedaan en me er helemaal in ACT gespecialiseerd.

Naast online- en wandelcoach,  geef ik als GGZ behandelaar individuele- en groepsbehandelingen ACT aan (hoog)intelligente volwassenen met autisme.

Ik ben CRKBO geregistreerd docent en geef de basisopleiding ACT. Ook leid ik intervisies voor collega’s en geef masterclasses. Ik ben coordinator van het ACT & Leefstijlnet werk van dr. Heidi Stiegelis en lid van de PR commissie van de ACBS BENE, de Nederlandse Vereniging voor ACT Therapeuten. Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie Collectief Alternatieve Therapeuten CAT.

Als ACT professional ben ik aangesloten bij:

  • ACT & Leefstijl van dr. Heidi Stiegelis
  • ACT-Guide van drs. Gijs Jansen
  • Coachfinder een initiatief van Psychologie Magazine
  • ACBS BENE de vereniging voor ACT therapeuten in Nederland en België

Mijn perfectionistische verstand: Juf Bulstronk

Ik heb een streng en perfectionistisch verstand, dat ik de toepasselijke naam juf Bulstronk heb gegeven. Misschien ken je haar, die strenge ouderwetse schooljuf uit het boek ‘Mathilda’ van Roald Dahl.

Sinds jaar en dag is Juf Bulstronk, het ontzagwekkende vrouwelijke schoolhoofd in mijn hoofd woonachtig. Zij is uiterst gedreven en vervult met nauwgezette precisie haar taak om mij perfectionistisch, volhardend en gedegen door het leven te laten gaan.

Juf Bulstronk legt mij dagelijks het ‘Je doet het niet goed genoeg’ verhaal voor. Als ik haar blindelings zou gehoorzamen, zou ik elke dag:

  • zonder pauze keihard moeten werken
  • minstens 10.000 stappen moeten zetten
  • de perfecte coach, opleider en behandelaar moeten zijn
  • geen spellingsfouten mogen maken
  • altijd vriendelijk en geduldig moeten zijn, ook als ik hoofdpijn heb
  • En dit is nog maar een fractie van de behangrol aan regels die ze voor mij heeft opgesteld…

Gelukkig brengt Juf Bulstronk mij ook veel goeds, ze helpt mij om:
– door te zetten en niet op te geven als het even tegenzit
– me te blijven door ontwikkelen en mijn kennis uitbreiden om een goede coach, behandelaar    en opleider te zijn.
– scherp te blijven en ik het overzicht kan bewaren
– en last but not least: ze beschermt mij voor gevaar en zorgt dat ik niet te diep het gaspedaal    intrap en stop als het licht op rood staat.

Kortom: Juf Bulstronk werkt hard voor mij, ze bedoelt het goed, ze slaat alleen snel op tilt!

 

Mag ik de advocaat van je hart zijn en jou dichter brengen bij het leven waar jij diep van binnen van droomt?

Lange tijd droomde ik op mijn eigen coachpraktijk te gaan starten om vrouwen  hetzelfde cadeau te geven dat ACT mij heeft gebracht.
Juf Bulstronk trapte de deur van mijn hart elke keer weer dicht door de ‘Ja Maar’ en de ‘Wat Als Fabriek’ aan te zetten en mij voor te houden dat het mij nooit zou gaan lukken…..

Tijdens mijn derde ACT opleiding heeft drs Gijs Jansen de deur van mijn hart wijd open gezet en ben ik met mijn gevoelens van onzekerheid naar de Kamer van Koophandel gegaan. Want ook met bibberende handen, kun je nog best je handtekening zetten en zo ben ik gestart met eigen praktijk Vrij Leven ACT Coaching.

‘Alles wat je vermijdt, duw je uiteindelijk over de rand van de tijd….’

Angst en onzekerheid zijn geen slechte raadgevers, maar richtingaanwijzers, zelfs brandstof die je dichter brengen bij wat voor jou belangrijk is in het leven.

Verlang jij naar een gezonde relatie met eten en met jezelf, zodat je in wat voor omstandigheden je ook zit, je mét je lastige gedachten en gevoelens kunt blijven doen wat jij belangrijk vindt?
Dan leer ik jou de vaardigheden om tijdens de fijne én moeilijke momenten in je leven keuzevrijheid te ervaren, waardoor je doet wat voor jou belangrijk is: geniet van de mooie momenten en flexibeler omgaat met de lastige dingen in jouw leven.

Ik hoop je snel te ontmoeten voor een geheel gratis online gesprek van 30 minuten, waarin ik graag met je kennismaak en jou laat een van deze nieuwe vaardigheden laat ervaren!

ACT Basisopleiding ACT in Actie drs, Tim Batink

Ik heb de theoretische basis van ACT eigen gemaakt en ervaringsgericht leren met de verschillende ACT-oefeningen & metaforen.  Ik heb ik kennis gemaakt met de ACT technieken en d.m.v. rollenspellen mee geoefend.

ACT Vervolg & ACT in Groepen opleiding drs. Gijs Jansen

Ik heb geleerd hoe ik in individuele- en groepstrajecten met ACT kan inspelen op de voorzetjes die coachees mij geven en hoe een volbloed ACT-therapeut denkt om steeds meer intuïtief te reageren, door zelf eigen oefeningen en metaforen te bedenken.

Proces gericht werken met ACT in de Groep drs Jacqueline A-Tjak

Vervolgopleiding, waarin ik heb geleerd d.m.v. interventies en rollenspelen ACT  procesmatig toe te passen in groepsverband.

Hoe coachees mij als persoon ervaren

De coaching sessies met Marieke zijn heel waardevol voor mij. Marieke is betrokken, deskundig en enthousiast. Meteen voelde ik me veilig en vertrouwd bij haar, ze luistert echt naar je. Ze weet mensen snel te doorgronden en stelt confronterende vragen. Met haar humor tovert ze iedere keer weer een lach op je gezicht.

Tijdens de sessie wordt teruggeblikt op gebeurtenissen, vooruit gekeken en is er ruimte voor vragen. Daarbij staat ACT centraal. Door de coaching leer ik anders om te gaan met gedachten en gevoelens dan mijn automatische reactie ingeeft. Het is ontzettend belangrijk om in dit proces te worden begeleid. Ieder gesprek met Marieke geeft nieuwe inzichten en motiveert mij om aan de slag te gaan met de opdrachten en ACT in het dagelijks leven toe te passen. Ik heb veel baat bij deze persoonlijke opdrachten die door Marieke zijn uitgekozen, ze zijn concreet en laten mij inzien hoe het anders kan. Milder voor mezelf en uiteindelijk gelukkiger.

Kortom, Marieke is een superfijne coach en ik kan het iedereen aanraden.

Rosanne

Loop SAMEN met mij op het pad van gedragsverandering op weg naar een leven zonder strijd met eten en jezelf

Jij pakt regie op je gedrag tijdens de mooie én moeilijke momenten in je leven